סלט בטטה ועדשים שחורות
מתכון בריא וקליל, גם בזמן ההכנה וגם בתחושה.
מתאים כארוחה בפני עצמה ומשתלב גם כתוספת.
סלט בטטה, עדשים שחורות וכוסברה.
כבוד לשחורות –
ברומא העתיקה רופאים השתמשו בעדשים לטיפול בבעיות עיכול ובהפרעות במערכת העצבים. הסינים סוברים שהעדשים מחממות ולכן מתאימות לימי החורף (המתקרבים).
עדשים שחורות יכולות להוֹות מרכיב חלבון חשוב לצמחוניים/טבעוניים. בנוסף יש בהן ברזל, מגנזיום, אשלגן וסידן (ועוד מינרלים וויטמינים חשובים)…
הערך הגליקמי שלהן נמוך.
בקיצור – מושלמות!
אלא אם אתם סובלים מנפיחות, גזים מרובים – הן קצת מאתגרות את מערכת העיכול.
אז קדימה לעבודה:
מרכיבים:
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לריבועים.
כוס וחצי עדשים שחורות מושרות.
חופן גדול של כוסברה/פטרוזילה.
תיבול: שמן זית, לימון, מלח, פלפל.
אופן הכנה:
מבשלים את הבטטה בסיר עד ריכוך.
מבשלים את העדשים בסיר נפרד עד ריכוך.
מסננים את העדשים ושוטפים.
חותכים את הכוסברה/פטרוזיליה.
מתבלים לפי הטעם
ובתיאבון!!
תכנון והתמדה הם סוד ההצלחה!!
