fbpx

סלט בטטה ועדשים שחורות

סלט בטטה ועדשים שחורות

מתכון בריא וקליל, גם בזמן ההכנה וגם בתחושה.
מתאים כארוחה בפני עצמה ומשתלב גם כתוספת.
סלט בטטה, עדשים שחורות וכוסברה.
כבוד לשחורות –
ברומא העתיקה רופאים השתמשו בעדשים לטיפול בבעיות עיכול ובהפרעות במערכת העצבים. הסינים סוברים שהעדשים מחממות ולכן מתאימות לימי החורף (המתקרבים).
עדשים שחורות יכולות להוֹות מרכיב חלבון חשוב לצמחוניים/טבעוניים. בנוסף יש בהן ברזל, מגנזיום, אשלגן וסידן (ועוד מינרלים וויטמינים חשובים)…
הערך הגליקמי שלהן נמוך.
בקיצור – מושלמות!
אלא אם אתם סובלים מנפיחות, גזים מרובים – הן קצת מאתגרות את מערכת העיכול.
אז קדימה לעבודה:
מרכיבים:
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לריבועים.
כוס וחצי עדשים שחורות מושרות.
חופן גדול של כוסברה/פטרוזילה.
תיבול: שמן זית, לימון, מלח, פלפל.
אופן הכנה:
מבשלים את הבטטה בסיר עד ריכוך.
מבשלים את העדשים בסיר נפרד עד ריכוך.
מסננים את העדשים ושוטפים.
חותכים את הכוסברה/פטרוזיליה.
מתבלים לפי הטעם
ובתיאבון!!
תכנון והתמדה הם סוד ההצלחה!!