קרקרים
תמיד טוב שיש קרקרים לקחת לדרך, עם הקפה או עם ממרח כתוספת לסלט בארוחת הערב.
מצרכים:
כוס שבולת שועל (מהסוג הגדול)
כוס קמח שיפון מלא/כסמין מלא/כוסמת ירוקה (לאופציה ללא גלוטן)
כום וחצי מים פושרים
כוס וחצי זרעי חמניה/דלעת, שומשום.
תיבול: חצי כפית מלח דק (רצוי אטלנטי) וחצי כפית זעתר.
אופן ההכנה:
מערבבים את השיבולת שועל עם הקמח, מוסיפים מים ומשרים למשך שעה.
לאחר שעה מוסיפים את שאר המצרכים.
את הבלילה שי לפזר על תבנית באופן שווה וכמה שיותר דק.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את התבנית למשך 10 דקות, מוציאים, חותכים את הבלילה לריבועים ומכניסים לעוד 30 דקות.
