fbpx

סלט כרוב קיצי

סלט כרוב קיצי

סלט קליל, עשיר, מעניין ומזין. יכול לשמש כארוחה בפני עצמה כיוון שהוא מכיל את כל אבות המזון. הכרוב הסגול דל בקלוריות, מכיל כמות יפה של סידן, אשלגן, ויטמין A וויטמין C. האפונה הירוקה עשירה בסיבים, אשלגן ומכילה חלבונים גם הטופו מכיל חלבונים, סיבים ואשלגן והערמונים מכילים שומן חד ורב בלתי רווי. השילוב של כולם יחד נותן אפקט סינרגי ומשלים.

מצרכים:

חצי כרוב סגול בינוני

אפונה ירוקה (חצי שקית קפואה)

חבילת טופו לא מהונדס גנטית

ערמונים קלויים חתוכים לרבעים – אני השתמשתי בערמונים אורגניים בוואקום.

שמן זית

תבלינים – מלח ופלפל גס

הוראות הכנה:

מאדים או מבשלים את האפונה, מוסיפים את הטופו חתוך לקוביות.  פורסים את הכרוב הסגול לסלייסים דקים ואז מערבבים יחד, מוסיפים את הערמונים, בוזקים שמן זית ישראלי ומתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח גס.