תמד
מזונות מותססים מהווים מקור טבעי לחיידקים ידידותיים.
בכל תרבות היה מזון מותסס. למעשה, עד שהומצא המקרר זו היתה הדרך הטובה ביותר לשימור בטוח של המזון. כאשר מאפשרים למזון לתסוס או להחמיץ בדרך טבעית הוא נשמר לאורך זמן.
השנה במסגרת קורס "בריאות וקיימות" שהעברתי במכללת גבעת וושינגטון דיברנו על דרכי שימור מזון בהיבט סביבתי ובריאותי והכרנו התססות שונות ומגוונות.
אחד הדברים שהתססנו היה "תמד".
תמד הוא משקה אלכוהולי מותסס המופק מדבש ומים. הדבש הוא מקור סוכר עם חיי מדף ארוכים.
צריך סבלנות, כמו בכל תהליך התססה. אפשר לגוון עם תבלינים, אני הלכתי על הכי פשוט, אוהבת טעמים נקיים.
מערבבים בצנצנת גדולה דבש (1 קילו) ומים פושרים (פי ארבע מכמות הדבש).
אפשר להוסיף תבלינים טחונים (לפי הטעם האישי) חצי כפית מכל אחד: קינמון, ציפורן, פלפל שחור, זרעי כוסברה, הל, ג'ינג'ר.
את הצנצנת מכסים בבד נושם ומערבבים פעמיים ביום למשך שבועיים.
לאחר שבועיים סוגרים את הצנצנת עם פקק אטום ודואגים לפתוח פעם ביום לשחרר לחץ (מאוד חשוב אחרת הצנצנת עלולה להתפוצץ מהלחץ).
אחרי חודש ניתן להעביר לבקבוק נקי ולהנות מתמד מסורתי וטעים.
