fbpx

שניצל תירס אפוי

שניצל תירס אפוי

הבת שלי חזרה מחברה וביקשה שניצל תירס.

טוב, מה לא עושים בשביל הילדים?!?  אפילו שניצל תירס. אז ברור שהשניצל המעובד (זה שקונים בסופר) לא בא בחשבון. חיפשתי מתכונים ברשת, אבל לצערי אף אחד מהם לא היווה ארוחת צהריים מספיק בריאה מבחינתי (רובם היו על בסיס קמח ותירס). אז החלטתי להמציא והתוצאה היתה לא פחות ממעולה. השתמשתי בביצים (חופש), קמח חומוס וטופו שמעשירים את המנה בחלבון ומינרלים, תירס טבעי קפוא (התירס המשומר פחות מומלץ) ו…כולם אהבו!! אפילו חברים שהצטרפו ספונטנית לארוחת הצהריים.

ואני מרוצה שיש לי עוד אופציה לצהריים, (עם סלט קצוץ ואורז זה משתלב מצויין), הכנתי שניצל תירס לפי הדרישה של הילדים ואפילו יצא טעים וכמובן, קל להכנה.

מתכון שניצל תירס:

4 כוסות גרגרי תירס קפוא (לא שימורים)

חבילת טופו

2 ביצים

½ כוס קמח חומוס

½ כוס קמח שיפון

5 כפות פרורי לחם (רק כדי שיראה דומה למקורי)

שמן זית

כפית מלח

תבלינים לפי הטעם

 

טוחנים ¾ מגרגרי התירס (את השאר שומרים בצד) והטופו

מעבירים לקערה

מוסיפים ביצים, קמח חומוס, קמח שיפון ו 2 כפות פרורי לחם 2 כפות שמן זית.

מוסיפים מלח ואפשר תבלינים נוספים אם בא לכם.

משמנים נייר אפייה על תבנית.

מרטיבים את הידיים, לוקחים כמות קטנה, מפזרים מעט פרורי לחם (לא צריך הרבה) ומשטיחים על התבנית.

30 דקות 180 מעלות.

 

בתאבון