בורקס ירקות - ארוחת ערב קלילה
אני חובבת ארוחות קלות, זריזות ובריאות. הארוחה הזו עונה על כל הקריטריונים. ניתן להכין בבוקר/צהריים ולשמור במקרר ואז רק לחמם.
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
חצי כוס שמן
חצי – שליש כוס מים פושרים
קורט מלח
למילוי:
מה שהיה במקרר – בצל, פטריות, גזר, כוסברה, צנוברים
תיבול: מלח, פלפל וקארי
מטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את הגזר, הפטריות, הצנוברים והתיבול. בינתיים מכינים את הבצק. כשהתבשיל מוכן נותנים לו להתקרר מעט. מרדדים את הבצק למלבן וממלאים בתבשיל, סוגרים לגליל (גם אם קצת בורח, לא נורא…).
הוכן בצהריים (כבר בתוך תבנית האפייה, נשמר במקרר עד שעה לפני ארוחת הערב).
הוספתי שעועית ירוקה בתנור וסלט קצוץ.
יצא מווווווש
