fbpx

לא להחמיץ – קבלו את החמוצים

לא להחמיץ – קבלו את החמוצים

אמא שלי ממוצא רומני ואחד הדברים שזכורים לי בתור ילדה זה שתמיד היו על השיש או במקרר צנצנות עם דברים מותססים. הכל היה שם: מלפפונים, עגבניות, כרוב וגזר, חצילים ואפילו אבטיחים.

הירקות המותססים הם שיטה עתיקה לשימור מזון. בעבר במיוחד במדינות קרות זו היתה דרך מצויינת להשיג ירקות גם בתקופת החורף המושלגת. היום מבינים שבמהלך ההתססה מתפתחים חיידקים מעולים ומועילים למערכת העיכול. היום גם המחקרים מראים ש"אמא/סבתא תמיד יודעת מה היא עושה".

אז איך מתסיסים ירקות בעצם?

יש המוווון מידע בנושא באתרים שונים ברשת.

אני מציגה כאן את המתכון הבסיסי והפשוט ביותר לכבישה ביתית.

מצרכים:

צנצנת אטומה היטב

כרוב וגזר – בהתאם לגודל הצנצנת

תוספות לפי הטעם: חופן שומר, גבעולי סלרי, שיני שום, חצי לימון, גרגירי פלפל שחור, פלפל חריף, עלי דפנה או כל תבלין שאתם אוהבים.

מים

הוראות הכנה:

ממלאים את הצנצנת בכרוב ובגזר כמעט עד הסוף, מוסיפים תבלינים לפי הטעם. ממלאים את הצנצנת במים ועל כל כוס מים מוסיפים כף מלח.

סוגרים את הצנצנת. פעם ביום פותחים וסוגרים. פעמיים ביום הופכים ומחזירים.

מעמידים את הצנצנת על השיש במקום מוצל. 5-6 ימים ויש לכם ירקות מותססים מוכנים.

ניתן להוסיף לכל ארוחה.

לאחר הפתיחה יש לשמור במקרר.