פלפל ממולא טבעוני ועשיר בחלבון
9 מנות פלפל
מתחילים עם האורז
2 וחצי כוסות אורז בשמתי שטוף.
2 בצל חתוך לקוביות קטנות.
3 עגבניות חתוכות לקוביות.
כוס אפונה (השתמשתי בקפואה).
2 חבילות נבטוטים (קטניות מונבטות)
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
חבילת עלי תרד טריים ושטופים חתוכים
5 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
תבלינים לפי הטעם, לא להתקמצן. חשוב הרבה פפריקה.
מים.
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל עם שמן זית עד שמזהיב.
מוסיפים אפונה וקטניות.
ואת כל שאר הירקות: גזר, עגבניות, עלי תרד.
ואז בא האורז, רסק העגבניות, התבלינים.
מערבבים הכל היטב.
מכסים במים, המים צריכים לכסות את הכל 2 סמ מעל.
מבשלים על אש חזקה עד רתחיה ואז מנמיכים.
20 דקות בערך.
בזמן שהאורז מתבשל
חותכים את הפלפלים
ומנקים את הזרעים בפנים כך שמקבלים כוס ומכסה.
מסדרים יפה בסיר (שמתאים לתנור) שיעמדו אחד ליד השני..
כשהאורז מוכן
ממלאים את הפלפלים ומפזרים בין לבין.
מי שרוצה שזה יהיה נקי ואסטטי רק למלא את הפלפלים אבל אז אפשר להסתפק בחצי מכמות האורז.
הבין לבין יוצא קריספי נחמד…
מכניסים לתנור 170 מעלות.
לשעה וחצי-שעתיים.
לבדוק שהפלפל מתרכך אבל לא נשרף.
זהו, מוכן!!
יש ארוחת צהריים לכל השבוע.
בתיאבון
