תבשיל קינואה וירקות
ארוחת צהריים/ערב פשוטה קלה בריאה ומשביעה.
הקינואה בעלת ערך גליקמי נמוך, מכילה הרבה מינרלים – סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ ועוד, עשירה בסיבים מסיסים ובלתי מסיסים…נהדרת לנמנעים מגלוטן, סובלים מבעיות מעיים ולתהליכי ירידה במשקל.
איך מבשלים קינואה?
הדרך הכי פשוטה היא לבשל את הקינואה כמו פסטה, עד שהיא נפתחת במהלך הבישול במים הרותחים, לסנן, לשטוף ולהכניס לכל תבשיל.
בתמונה תבשיל עדשים, וקינואה עם מה שהיה זמין – פטריות, בטטה ובצל.
מצרכים:
עדשים מושרות ללילה או מבושלות
כוס קינואה מבושלת
2 בצלים
שן שום
בטטה בינונית
סלסלת פטריות פורטובלו (אפשר גם אחרות).
אופן הכנה:
משחימים את הבצל,
מוסיפים את הבטטה חתוכה לקוביות קטנות,
מוסיפים את הפטריות חתוכות
מתבלנים – מלח, פלפי, קארי וגינגר
ואז מוסיפים את העדשים והקינואה. מערבבים הכל.
מכבים את האש ומשאירים בסיר עד ההגשה.
בתיאבון…
