שקשוקה קלה עם אופציה טבעונית
שקשוקה היא אחת הארוחות הקלות להכנה והכי בריאות שניתן לספק לגוף. העגבניות מכילות ליקופן המהווה את אחד מנוגדי החמצון החשובים בגוף האדם. נמצא כי החימום הופך אותו לזמין יותר לגוף.
מצרכים:
2 כפות שמן זית (מומלץ בכבישה קרה)
2 בצלים בינוניים שן שום
3 פלפלים חתוכים לקוביות
4 עגבניות בשלות ומרוסקות
חצי כוס עגבניות מרוסקות אורגניות
חופן עלי תרד/בזיליקום/כוסברה/ריחן – אפשר גם לשלב לפי הטעם.
2 ביצים/חבילת טופו/כוס גרגירי חומוס מבושלים.
תבלינים לפי הטעם – מלח, פלפל, פפריקה
הוראות הכנה:
חותכים את הבצלים לפרוסות דקים ומטגנים אותם עד שמזהיבים.
מוסיפים את השום והפלפלים עד שמתרככים.
מוסיפים את העגבניות והעגבניות המרוסקות, עלים ירוקים ותבלינים לפי הטעם.
מערבבים וסוגרים את המכסה ל 15 דקות בערך.
ואז מוסיפים את החלבון – ביצה/טופו/גרגירי חומוס
מבשלים עוד 10 דקות והמנה מוכנה להגשה.
