fbpx

קציצות חובזה

קציצות חובזה

מי לא זוכר את הקציצות חובזה שאכלנו בילדות??

החובזה (חלמית) היא צמח עשבוני בעל תפוצה רחבה באזורינו.

ניתן למצוא אותה בקלות, גם בשטחים פתוחים באזורים עירוניים, לקטוף (כמות לא גדולה מידי, שיהיה גם לאחרים 😊) ולהינות מטעמה וערכה התזונתי – עשירה מאוד בברזל, ויטמין A, חומצה פולית וסיבים תזונתיים. 

אופן ההכנה:

יוצאים לטייל בסביבה הקרובה ממש בתקופה הזו – החובזות במיטבן!!!

כן הטיול הוא חלק בלתי נפרד מהמתכון…

רצוי למצוא חובזה שהעלים בה צעירים (ניתן לחוש שהם רכים ולא קשים), רצוי לקטוף את אלה מהשכבה העליונה.

קוטפים רק את הכמות הדרושה (לפי מספר הקציצות שרוצים להכין)!!!

שוטפים את העלים טוב טוב (מספר פעמים).

מצרכים לקציצות:

500 ג עלי חובזה (בערך)

כרשה/בצל

3 שיני שום קצוצות דק, דק

חצי כוס שבולת שועל

חצי כוס קמח חומוס

רבע כוס שמן זית

תבלינים לפי הטעם

אפשר להוסיף טופו/ביצה (לא חובה)

מה עושים?

קוצצים כרשה/בצל – מטגנים על אש נמוכה.

קוצצים את עלי החובזה השטופים, מאדים 3-4 דקות, מסננים ומוסיפים לטיגון.

נותנים לבלילה להתקרר ואז מוסיפים ת שיני השום, קמח חומוס, שבולת שועל, שמן זית ותבלינים לפי הטעם.

עם ידיים משומנות יוצרים כדורים קטנים ופחוסים, מכניסים לתנור 30-40 דקות 180 מעלות.

מתקבלות קציצות בטעם של פעם.

טיפ – ניתן לנשנש גם את פירות החובזה ללא בישול – או להוסיף לסלט.

בתאבון…