fbpx

לא על הדוחן לבדו

לא על הדוחן לבדו

אם עוד לא טעמתם אותו, ממליצה בחום.

הדוחן הוא דגן  (לא מאוד פופולרי בארץ) בריא מאוד וקל לעיכול (לכן מומלץ לאנשים הסובלים מבעיות עיכול כאלה ואחרות). הדוחן מכיל חומצות אמינו חיוניות, מינרלים כגון: זרחן, אשלגן, סידן, אבץ ומגנזיום וויטמינים מקבוצת B. הוא עשיר בחלבון (יותר מכל דגן אחר) וקל לבישול.

אז ממש לא רק לציפורים, כדאי להוסיף אותו לתפריט.

איך מבשלים? ממש כמו פסטה, בסיר עם מים רותחים במשך 15-20 דקות ואז שוטפים ומעבירים לסיר בישול עם ירקות לפי בחירה.

מרכיבים:

אחת וחצי כוסות דוחן

2 בצלים בינוניים

2 גמבות

2 גזרים

חופן עלי תרד טריים

כוס גרגרי חומוס מבושלים או טופו חתוך לקוביות

תבלינים – קארי, מלח, פלפל, פפריקה ועלי דפנה

אופן הכנה:

מבשלים את הדוחן במים רותחים 15-20 דקות

במקביל – מטגנים את הבצל עד השחמה.

קוצצים את כל שאר המרכיבים

ומוסיפים לבצל.

כשהדוחן מוכן מוסיפים, מתבלים, מבשלים עוד 3-5 דקות שכל הטעמים יתערבבו.

בתאבון😊